Motel Mozaique presenteert: Spinvis & Mauro Pawlowski
De Warme Winkel & De Brakke Grond
presenteren
Voorstellingen &
Concerten
Juli & Augustus
Muziekprogrammering

Motel Mozaique presenteert: Spinvis & Mauro Pawlowski

Na hun eerste ontmoeting en samenwerking voor het project GrensGeluid in 2016 heeft Motel Mozaïque de muzikanten Spinvis en Mauro Pawlowski nu opnieuw gevraagd om de handen ineen te slaan. Ditmaal presenteren zij hun GrensGeluid tijdens het Peepshow Palace Festival van De Warme Winkel.

GrensGeluid is een initiatief van Motel Mozaïque Festival, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond en Ancienne Belgique (AB in Brussel). Het project nodigt een Vlaamse en Nederlandse muzikant uit om samen een creatief proces in te gaan en daarin grensoverschrijdend te werken.

In 2016 werd het project succesvol gelanceerd met de duo’s Spinvis & Mauro Pawlowski en Maarten Vos & Gregory Frateur (Dez Mona), die zowel humoristische als adembenemende optredens gaven tijdens Motel Mozaïque Festival. De combinatie van Wannes Cappelle, frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal en broeder Dieleman, de schrijver van verhalende Zeeuwse folkliedjes, is eveneens ontstaan dankzij GrensGeluid. Daarnaast speelde GrensGeluid een belangrijke rol bij het muzikaal verbond tussen Typhoon en Jef Neve.

Spinvis

Spinvis is misschien wel ’s lands favoriete troubadour, poëet en zolderkamermuzikant. Op elk van zijn albums spint Erik de Jong ragfijne universumpjes, speels en melancholiek, herkenbaar en tegelijkertijd ook zonderling. In zijn liedjes brengt Spinvis de worstelingen van het alledaagse op unieke, ontroerende wijze onder woorden – een onverwachte, terloopse opmerking brengt je ineens in vervoering.

Mauro Pawlowski

Zonder Mauro Pawlowski zou het Belgische muzieklandschap er radicaal anders uit zien. De charismatische zanger en gitarist heeft dan ook een hand gehad in enkele van de meest invloedrijke muzikale projecten van de afgelopen decennia. We leerden hem kennen als frontman van de toonaangevende rockband Evil Superstars, sindsdien zagen we zijn vele muzikale gezichten in acts als Mitsoobishy Jacson, Kiss My Jazz, The Love Substitutes, dEUS, Gruppo di Pawlowski en Hitsville Drunks. Zijn onstilbare honger voor muzikaal experiment en zijn allesomvattende aantrekkingskracht op het podium maken hem tot een van de meest geliefde muzikanten van de hedendaagse Belgische scene.

Over Motel Mozaïque

Motel Mozaïque zet zich in als verhalenverteller, aanjager en aangever van nieuwe blikken en ontmoetingen. Met Rotterdam als inspiratiebron en decor. Als gids op ontdekkingstochten. Als stimulator voor een gastvrije stad. Vanuit die ambitie organiseert Stichting Motel Mozaïque jaarlijks het grootste multidisciplinaire stadsfestival van Rotterdam, meerdere grote concerten en Fabrique Mozaïque. Het festival is sinds haar ontstaan in 2001 uitgegroeid tot een nationaal en internationaal gewaardeerd event.