REIGEN
De Warme Winkel & De Brakke Grond
presenteren
Voorstellingen &
Concerten
Juli & Augustus

REIGEN

Dood Paard & De Warme Winkel

Duur: 1,5 uur

Wees Welkom, hijgerige hangbuiken en hitsige schatjes. Laat deze avond uw door onbeteugeld zingenot afgestompte zenuwen door ons kietelen… Speciaal voor het Peepshow Palace Festival wordt dit bronstige toneelspelersfeestje weer uit de kast getrokken. Een verzameling virtuoze dialogen tussen personages van verschillende pluimage met hetzelfde doel: seks.

Reigen is geschreven in de winter van 1896/1897 door de ongezond erotomane, tegen zijn zin arts geworden Oostenrijkse schrijver Arthur Schnitzler. Zelf zei hij over het stuk; “Ik heb de gehele winter niets anders geschreven dan een verzameling dialogen. Een werk dat absoluut onpubliceerbaar is en literair ook niet zo erg veel voorstelt”, maar toch staat al mee dan eeuw wereldwijd op het repertoire. Een gouwe ouwe waarmee Gilles Biesheuvel een nominatie in wacht sleepte voor de Arlecchino, de prijs voor de beste mannelijke bijdragende rol.

De videoprojecties zijn van Marco Brambilla’s Sex from Sync, 2005. Courtesy of Marco Brambilla and Christopher Grimes Gallery, Santa Monica.

  • Credits
  • Spel
    Kuno Bakker, Gillis Biesheuvel, Vincent Rietveld, Manja Topper, Thirsa van Til
  • Techniek, licht- en geluidsontwerp
    René Rood, Prem Scholte Albers
  • Video
    Marco Brambilla