MY INNER SONGS, MY PROTEST
De Warme Winkel & De Brakke Grond
presenteren
Voorstellingen &
Concerten
Juli & Augustus

MY INNER SONGS, MY PROTEST

Benjamin Abel Meirhaeghe + Alien Observer

Vocal- performance-artiest en operaregisseur Benjamin Abel Meirhaeghe tourt naast het regisseren met zijn muzikale performances. Producer en curator Laurens Mariën (a.k.a. Alien Observer) is daarin het muzikale brein. ‘My protest’ en ‘My inner songs’ zijn een verzameling van buitensporige maar melancholische nummers, al is humor nooit ver te zoeken in hun werk. Met titels als ‘Destroy the body’, ‘Boy I love you so much’, ‘Do you smell the poop?’ ’Scrolling the day away’ ontwrichten ze het concert en brengen een enorme load theatraliteit met zich mee. Het resultaat is een eigen soort van ‘operateske dada blues punkpop’.

“Met zijn geaffecteerde falset en incidentele orkaanvolume is Meirhaeghe een hypnotiserend performer, ongrijpbaar zwevend tussen man en vrouw, ernst en spot, echt en gekunsteld, zachtmoedig en satanisch. My Protest is op een prettige manier ontregelend, en naar Meirhaeghe wil je blijven kijken en luisteren, ook als het ongemakkelijk wordt.”
**** Herien Wensink, Volkskrant
"Meirhaeghe beschikt over een stem waarmee hij zo de hoogte in gaat dat het dak er dreigt af te vliegen, maar kan ook intiem en binnen een walm van weemoedigheid een gevoelige snaar kan raken. Ondanks de vrij melancholische aanpak, is ook daar die humor en zelfrelativering nooit veraf. De theatrale aanpak werpt zijn vruchten af, want het publiek gaat volledig voor de bijl, met een lach en een traan."
***** Musiczine, Ancienne Belgique