MOTEL MOZAIQUE PRESENTEERT: Winne, Raw Roets & Melissa Lopes
De Warme Winkel & De Brakke Grond
presenteren
Voorstellingen &
Concerten
Juli & Augustus
Muziekprogrammering

MOTEL MOZAIQUE PRESENTEERT: Winne, Raw Roets & Melissa Lopes

Vanavond zie je maar liefst drie artiesten van Couture 33, het platenlabel van rapper Winne: Raw Roets, Melissa Lopes en Winne zelf. De drie Rotterdamse hiphopartiesten werken nogal eens samen en ook nu bundelen zij hun krachten en treden zij – naast dat ze solo op het ronddraaiende Peepshow podium staan – ook samen op!

WINNE

In 2008 verscheen Winne letterlijk uit het niets. Hij lekte de track ‘Top 3 MC’ en zette zichzelf direct in de spotlights. In 2009 verscheen zijn debuutalbum ‘Winne Zonder Strijd’ wat goed was voor hits als ‘W.I.N.N.E.’ en ‘Alles Wat Ik Wil’. Samen met Jiggy Djé, Sticks en Dr. Moon schreef Winne in 2013 geschiedenis met supergroep Great Minds. Het album was de hoogste hiphop binnenkomer in de Top 100 tot dan toe, de bijbehorende clubtour verkocht uit binnen 4 weken, nog voor de release van het album.

Inmiddels is Winne helemaal terug met zijn succesvolle album ‘Oprecht Door Zee’. Deze plaat kwam in september 2018 op 3 binnen in de Album Top 100 gevolgd door een compleet uitverkochte clubtour in de grotere popzalen. Met het nieuwe werk bereikt Winne fans van het eerste uur en slaagt hij erin nieuw publiek aan zich te binden, zo stond hij op een overvolle stage bij Woo Hah Festival, en speelde hij ook MOMO Festival, Keti Koti Festival en Triangle Festival plat!

RAW ROETS

Van meeslepend tot rauw, de stem van rapper en zanger Raw Roets – Cyrano Kout – is één van de uniekste in de moderne Nederlandse muziek. Roets is een rasartiest die moeiteloos afwisselt tussen twee uitersten; de rauwere Roets en de zachtere Cyrano. In zijn muziek zoekt hij openlijk naar zichzelf en reflecteert hij op zijn soms grijze omgeving terwijl hij kleurrijk droomt. Zijn sound wordt gekenmerkt door eerlijke en meeslepende teksten op muzikale en ruimtelijke producties.

“Zijn teksten raken je diep, een storyteller in hart en nieren en hij schetst je zijn levensverhaal waarbij hij de perikelen van opgroeien in een achterstandswijk en alles wat dat met zich meebrengt blootlegt. Liefdevol melancholisch en extreem getalenteerd” schrijft Vogue over zijn nieuwe EP ‘Dromen In Kleur’.

MELISSA LOPES

Melissa komt uit een muzikale familie en ontdekte haar zangtalent toen ze door haar zus op het podium werd uitgenodigd om een liedje mee te zingen. Zowel zij als haar zussen waren verrast te horen hoe het klonk. Op dat moment was de missie duidelijk en heeft ze haar toenmalige mode opleiding ingeruild voor de muzikantenopleiding van het Albeda College.

In 2016 bracht Melissa Lopes twee cover-medleys uit die enorm viral gingen met liedjes van o.a. Cho, Jonna Fraser, Broederliefde en Ronnie Flex. Haar unieke stemgeluid ontlokte veel positieve reacties en resulteerde in een platendeal bij het label Couture 33 van mede Rotterdammer Winne. Intussen is haar debuut EP ‘Single’ een feit en bracht ze muziek uit met onder meer Winne en Raw Roets.