Motel Mozaique presenteert: Lisette Ma Neza
De Warme Winkel & De Brakke Grond
presenteren
Voorstellingen &
Concerten
Juli & Augustus
Muziekprogrammering

Motel Mozaique presenteert: Lisette Ma Neza

Lisette Ma Neza staat bekend om haar scherpe pen, zachte stem en Slam Poetry performances. In haar poëzie en muziek zoekt ze naar haar eigen identiteit, haar gender, haar geschiedenis en plaats in de wereld. Zo vertelt ze de verhalen van nu en altijd – die gaan over het intieme proces waarin je van meisje ineens vrouw wordt, over klein geweld in de slaapkamer en over groot geweld zoals genocides. Ze schrijft over dekolonisatie en zingt over een stad als Brussel.

In 2017 werd ze als eerste vrouw, als eerste persoon van kleur én als eerste Nederlandstalige Belgisch Kampioen Slam Poetry. In 2018 en 2019 vloog ze met haar performance naar het buitenland en werd ze Vice-Europees Kampioen Slam Poetry in Parijs en Vice-Wereldkampioen in Rio de Janeiro. Nu reist ze als een troubadour de wereld over met haar muziek en poëzie, om vervolgens weer thuis te komen, terug in Nederland. Haar performances balanceren tussen pijnlijk direct en verliefde naïviteit en ze grijpen het publiek dikwijls bij de keel.

Motel Mozaique had Lisette voor MOMO Festival 2020 uitgenodigd om deel te nemen aan GrensGeluid. Dit project van Motel Mozaïque Festival, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond en Ancienne Belgique (AB in Brussel) nodigt een Vlaamse en Nederlandse artiest uit om samen een creatief proces in te gaan en daarin grensoverschrijdend te werken. Het festival kon dit jaar helaas niet plaatsvinden door de strijd tegen het coronavirus, maar GrensGeluid met Lisette Ma Neza komt er in de nabije toekomst zeker!

  • Credits
  • spoken word, zang en gitaar
    Lisette Ma Neza
  • percussie
    Michelle Samba
  • gitaar
    Orville