Meral Polat
De Warme Winkel & De Brakke Grond
presenteren
Voorstellingen &
Concerten
Juli & Augustus
AGENDA
Fri 14
Aug
19:30
Bestel
Fri 14
Aug
22:30
Bestel
Muziekprogrammering

Meral Polat

Meral Polat trio

…Meral Polat Trio

This being human is a guest house.

Every morning a new arrival.

A joy, a depression, a meanness,

some momentary awareness comes

As an unexpected visitor.

Welcome and entertain them all!

Even if they’re a crowd of sorrows,

who violently sweep your house

empty of its furniture,

still treat each guest honorably.

He may be clearing you out

for some new delight.

(Rumi)

Als alles wat je hebt opgebouwd, wat je kent, wat je gewend was wegvalt, wat blijft er dan nog over?
Toen alles stil viel en naar buiten gaan geen optie meer was, keerde Meral, zoals zovelen, naar binnen. Naar Zichzelf.

Naar pop nummers over liefde en verlangen uit haar jeugd.
Naar folk nummers overgeleverd van haar grootouders.
Naar protest nummers, voor het eerst gezongen op de schouders van haar vader.

Naar nieuwe liedjes die de verbinding zoeken tussen het verleden en heden, tussen oost en west, tussen binnen en buiten, tussen jou en mij. Koerdisch, Turks, de vergeten klanken, de vergeten verhalen, geschreven door haar zelf, haar vader en iedereen er tussen in.

Liefde in tijden van Corona – Revolutie in tijden van kapitalisme

Samen met Chris Doyle en Frank Rosaly onderzoekt, vertelt, zingt, maakt en speelt ze de nummers uit haar verleden en heden. Hun weg is een zoektocht tussen disciplines, tussen tijden, tussen geografische landschappen, culturen en geluiden van onze aarde, waar we allen een deel van zijn. Een versmelting van identiteit en disciplines. In een intieme setting bevraagd ze wat ons maakt tot wie we zijn.

Stilstaan is ook een beweging en die bewegingen verzamelen zich in een melodie die gecreëerd is in het moment. Het moment van ademhalen. Het begin van alles. Komt altijd uit het niets en vertelt ons iets. Om opnieuw te beginnen.

Bio Muzikanten

Chris Doyle: Chris Doyle is een pianist, multi-instrumentalist en componist uit de Verenigde Staten, afgestudeerd van Berklee School of Music in Boston en McGill University in Montréal. Naast zijn werk als freelance muzikant in New York is hij onderdeel van muziektheatergezelschap Touki Delphine en synth-pop band Sheila and the Kit in Amsterdam

Frank Rosaly: Frank Rosaly is a Puerto Rican drummer, composer and sound designer living in Amsterdam. His musical approach stems from an exhaustive study of jazz, classical percussion and improvisation, as well as classical composition and post-classical techniques. This information is filtered through the prism of the unknown, metaphysics, ancient history, rituals and folklore of Latin America and the Carribean. His journey in sound is a study, his musical contributions are offerings.