Julidans presenteert: Redo & Heritage
De Warme Winkel & De Brakke Grond
presenteren
Voorstellingen &
Concerten
Juli & Augustus

Julidans presenteert: Redo & Heritage

Shailesh Bahoran / IRC – Illusionary Rockaz Company

REDO
Bij zijn geboorte staat Redouan Ait Chitt met 6-0 achter. Zonder enige medische verklaring vertoont zijn lichaam bijzondere afwijkingen. Zijn rechterarm is korter en mist het ellebooggewricht. Hij heeft drie vingers aan zijn linkerhand en slechts twee aan zijn rechterhand. Hij mist zijn rechterheup, heeft een korter rechterbeen en loopt met behulp van een prothese. Maar Redouan gelooft niet in grenzen. Redouan gelooft niet in excuses. Redouan gelooft in zichzelf en daarom werd hij een internationaal geroemde breakdancer en motivational speaker: Redo.

Shailesh Bahoran ontwikkelde samen met dit fenomeen uit de breakdance wereld de meeslepende productie REDO. Een dansvoorstelling over onuitputtelijke wilskracht en ijzeren discipline. Over hoe niemand kan bepalen wat jouw limieten zijn en grenzen verdwijnen als je blik vastberaden is. Over een lange en onbekende weg langs eindeloze vergezichten en onverwachte dalen. Een weg waarop de grootste tegenstander ligt verscholen in jezelf.

concept & regie Shailesh Bahoran choreografie Redouan Ait Chitt & Shailesh Bahoran compositie Rik Ronner dans Redouan Ait Chitt lichtontwerp Mike den Ottenlander beeld Shueti productie Kayan Tang met dank aan Leo Spreksel

Heritage
In zijn solo Heritage gaat Shailesh Bahoran op zoek naar zijn oorsprong. Liggen de antwoorden op zijn vragen verscholen in India, in Suriname of in de verhalen van zijn voorouders? Op bijzondere wijze onderzoekt de vernieuwende dansmaker door middel van breakdance en popping zijn Hindoestaanse wortels.

concept, regie, choreografie & dans Shailesh Bahoran lichtontwerp Peter Lemmers productie is mede mogelijk gemaakt door Korzo, Spin off & ISH met de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten

IRC – Illusionary Rockaz Company

REDO is de eerste zelfstandige voorstelling van Illusionary Rockaz Company, het nieuwe gezelschap rond de talentvolle choreograaf/danser Shailesh Bahoran. In korte tijd wist Bahoran naam te maken met spraakmakende producties als Lalla Rookh, Ignite en Aghori.

Illusionary Rockaz Company komt voort uit de allround breakdance crew IRC die in 1998 te Utrecht werd opgericht. Veelzijdigheid was altijd al het kenmerk van dit collectief dat de komende jaren met Bahoran als boegbeeld een belangrijke speler in de Nederlandse danswereld wil worden.