Double Bill: Grafted Duet & Farmer Train Swirl – Étude
De Warme Winkel & De Brakke Grond
presenteren
Voorstellingen &
Concerten
Juli & Augustus

Double Bill: Grafted Duet & Farmer Train Swirl – Étude

Ugo Dehaes en Cassiel Gaube

LET OP: Vanwege verkoudsheidsklachten gaat het deel van Ugo Dehaes op donderdag en vrijdag helaas niet door. Of hij zaterdag wel zijn voorstelling kan dansen hangt af van de uitslag van de coronatest. Kaartkopers ontvangen bericht. 

Dit programma bestaat uit 2 voorstellingen: Grafted Duet & Farmer Train Swirl – Étude

Grafted Duet
Grafted duet is een erg fysiek duet dat een kijk geeft op de innerlijke werking van relaties: hoe we elkaar versterken en ondersteunen, en hoe we op elkaar vertrouwen en rekenen, maar ook hoe we elkaar naar beneden trekken en op elkaar wegen. Het erg intieme materiaal toont tegelijkertijd het mooie en het verstikkende van een relatie. Vanuit de eerste rij ben je getuige van de enorme inspanning die het vraagt om als koppel samen te blijven.

Farmer Train Swirl – Étude
Dit stuk spruit voort uit de wens om een dansvoorstelling te maken binnen de biotoop van een al bestaande dansstijl waarbij de verkenning van zijn intrinsieke complexiteit als vertrekpunt wordt genomen voor de uitwerking van een choreografisch object. Farmer Train Swirl – Étude is een gevoelsmatig bewegingsonderzoek op het gebied van house dance – een stijl die in de clubs van Chicago & New York in de vroege jaren tachtig ontstond.

Cassiel Gaube stortte zich 2 jaar lang op het leren en inoefenen van house dance in de energieke clubscenes van Parijs en New York. Zo ontstond deze solo. Sampling, appropriation & transformatie vormen het middelpunt van deze dansstijl die op zich al een synthese en uitwerking van andere dansstijlen is, waaronder hiphop, salsa, rasta dance en tapdans. Door deze principes met elkaar te verbinden, wordt het project van de artiest minder als een creatie ex nihilo gezien, maar eerder als het resultaat van een gevoelig heen en weer bewegen door dit veerkrachtige ecosysteem van praktijken, van experimenteren met de erin aanwezige vormen en van het verbeelden van nieuwe vormen.

De bewegingen, grooves en attitudes vervlechten zich in vloeiende constellaties, die het precieze lexicon van house dance passen ontvouwen. Tijdens de reis blijft er ruimte bestaan voor het onverwachte en voor het ontstaan van een hybride dans. Farmer Train Swirl is een étude over transformaties, een spel aan de rand van het herkenbare.

 

 • Credits Grafted Duet
 • Choreografie:
  Ugo Dehaes in samenwerking met de dansers
 • Dans:
  Evelyne Rossie en Miguel Do Vale
 • Productie
  kwaad bloed vzw
 • Met de steun van:
  Vlaamse Gemeenschap en Vlaamse Gemeenschapscommissie
 • Met dank aan:
  M-Museum (Stéphanie Jager, Isabel Lowyck, Maarten Janssen) CC Lokeren, Kunstenwerkplaats Pianofabriek en het Grafted-team (Jenna Jalonen, Attila Ronai, Louise Tanoto, Jake Ingram-Dodd, Rita Vilhena, Pawel Konior, Kayoko Minami, Dominique Godderis-Chouzenoux, Kim-Jomi Fischer, Martón Csuzi, Dani Escarleth Pozo, Roeland Luyten, Arne Lievens, Rebecca Flores, Eugenie Poste, Marie Messien)
 • Credits Farmer Train Swirl - Étude
 • Creation:
  Cassiel Gaube
 • Artistic advice:
  Liza Baliasnaja, Theo Livesey, Manon Santkin
 • Production:
  Hiros
 • Distribution:
  ART HAPPENS
 • Coproduction:
  Charleroi danse
 • With the support of:
  Vlaamse Gemeenschapscommissie, workspacebrussels, Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), KAAP, Kunstenwerkplaats, De School van Gaasbeek
Farmer Train Swirl - Étude