BOG. presenteert: DAVID of hoe we ons bedacht hebben
De Warme Winkel & De Brakke Grond
presenteren
Voorstellingen &
Concerten
Juli & Augustus

BOG. presenteert: DAVID of hoe we ons bedacht hebben

De Nwe Tijd, de KOE en Hof van Eede

Op uitnodiging van BOG. spelen De Nwe Tijd, de KOE en Hof van Eede in het Peepshow Palace Festival.

Hoe te leven zonder je voor je vijftigste een kogel door je kop te jagen? Dat was het uitgangspunt van een speech voor studenten (‘This is water’) door de Amerikaanse schrijver David Foster Wallace. Drie jaar later, op zijn zesenveertigste, hing hij zich met een tuinslang op in zijn garage.

Met drie gezelschappen – de KOE, De Nwe Tijd en Hof van Eede – maken we evenveel voorstellingen over de persoon en het werk van David Foster Wallace. DAVID of hoe we ons bedacht hebben, het eerste deel van dit drieluik, gaat in première in seizoen 2021-2022. Deze zomer delen we graag de eerste teksten met jullie: welkom in de schrijfkamer! 

We vertrekken vanuit de biografie van David Foster Wallace – verslaving, genialiteit, onzekerheid, depressie, hyperbewustzijn – maar willen ook vragen stellen over hoe je dat doet, ‘een biografie hebben’. Wat het met je doet om je levensverhaal aan elkaar te vertellen. Wellicht willen we dus schrijven over hoe je een betekenisvol leven leidt, een leven dat samenhangt, een leven waarin je samenhangt met anderen en met de wereld, zodat je je vijftigste haalt zonder een kogel door je kop te schieten. Of je, vier jaar voor die deadline, in je garage op te hangen.

  • Credits
  • van
    Jana De Kockere, Rebekka de Wit, Willem de Wolf, Suzanne Grotenhuis, Wannes Gyselinck, Greg Timmermans, Ans Van den Eede, Freek Vielen
  • met
    Willem de Wolf, Suzanne Grotenhuis, Greg Timmermans, Ans Van den Eede, Freek Vielen
    Productie De Nwe Tijd, de KOE en Hof van Eede