BOG. presenteert: Brik Tu-Tok
De Warme Winkel & De Brakke Grond
presenteren
Voorstellingen &
Concerten
Juli & Augustus
Muziekprogrammering

BOG. presenteert: Brik Tu-Tok

Op uitnodiging van BOG. speelt Brik Tu-Tok in het Peepshow Palace Festival.

Brik Tu-Tok (°2017) denk je aan een parallelle wereld waarin een breed arrangement aan geluiden tot leven wordt gewekt door samples en allerhande huiselijke en zelfgemaakte objecten.  De muzikanten/personages -ze verschijnen in verschillende vormen- gedragen zich nu eens grotesk dan weer humoristisch. Acteurs en theatermakers Maxim Storms en Linde Carrijn onderzoeken met hun onconventionele band verschillende creatieve energetisch sferen en gelijkaardige innerlijke universums. Brik Tu-Tok doet denken aan B52’S, Moondog, Cocorosie, The Residents. Brik Tu-Tok is rauw en krachtig, catchy en memorabel.

  • Credits
  • Muzikanten
    Linde Carrijn & Maxim Storms

“Ongetwijfeld één van de ontdekkingen op het verborgen podium” (2019, BOSfestival)

“Heel visueel, Heel origineel.(…) Er zit voor mij een link in naar Tom Waits en Coco Rosie.”  (2019, De Zomer Van Gerrit Valckenaers, Radio 1)

“Brik Tu-Tok gaat voor een totaalpakket waarin grenzen tussen kunst, theater en muziek worden verlegd. In hun gedurfde performances schept het duo een eigen universum.”  (2019, Focus Knack)

“De dreiging doet denken aan die van de meest macabere verhalen van Nick Cave of de mystieke doompop van CocoRosie, maar er is bij Brik Tu-Tok toch nog een grotere hoek af. Hun vertellingen roepen niet de romantisch-realistische horror op van Edgar Allen Poe, maar de vervreemdende wereld van Tim Burton – een unheimliche plek met volstrekt eigen regels en logica….” (Etcetera, Evelyen Coussens)

“Het blijft wonderlijk om te zien hoe Brik Tu-Tok speelt met genres en disciplines, hoe de band ons in verwarring brengt bij onze poging om hun eigenheid te definiëren. Muzikaal theater, beeldend concert, filmische performance? Carrijn en Storms scheppen vreemde, hybride kunstvormen, en dat is best spannend…” (Etcetera, Evelyen Coussens)