Over ons

In juli en augustus krijgt deze magere culturele zomer toch nog vlees op de botten tijdens het Peepshow Palace Festival by Theatergroep De Warme Winkel & Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond. Voor iedereen die vakantie houdt in eigen land, waar op dit moment cultureel weinig te beleven valt, is het Peepshow Palace Festival dé hotspot.

Het Peepshow Palace Festival vindt plaats in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond:

Nes 45
1012 KD Amsterdam

Het Peepshow Palace is een gevolg van de wens van De Warme Winkel om artistiek te reageren op de wijzigingen door Covid-19 en de noodzaak om het werk anders te presenteren. Met het Peepshow Palace is een publiekssetting en podium gerealiseerd die een unieke ervaring biedt aan 94 mensen per voorstelling, waarin intimiteit en samenzijn coronaproof mogelijk is. De behoefte aan speelplekken van bevriende makers na het wegvallen van met name festivals en de mogelijkheid om investeringen te delen, leidde tot het Peepshow Palace Festival.

Over De Warme Winkel
Theatergroep De Warme Winkel is een acteurscollectief dat bestaat uit Vincent Rietveld, Mara van Vlijmen, Ward Weemhoff en Florian Myjer. Door telkens met gastacteurs, eindregisseurs, kunstenaars en musici te werken is er een grote groep sympathisanten bij betrokken.

De Warme Winkel is een eigenzinnige theatergroep met een liefde voor geschiedenis en een grote fascinatie voor de eigen onoverzichtelijke en veelvormige tijd. De voorstellingen zijn vaak een energetische potpourri waarin gespeeld wordt met stijlen, vormen, cliché’s, iconen en verwachtingen. Ongepolijst, maar met liefde voor precisie, zijn de projecten vaak een zoektocht naar het onderwerp. Zo probeert theatergezelschap De Warme Winkel in een speelse, geestige en zware strijd de essentie en schoonheid ervan over het voetlicht te brengen.

Over De Brakke Grond
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond is dé expert in Nederland voor actuele vernieuwende Vlaamse kunst. De organisatie in hartje Amsterdam is in 1981 van start gegaan en wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid. Centraal in onze missie – in 1999 geformaliseerd – staan het promoten van de culturele identiteit van Vlaanderen, het presenteren van kenmerkende ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur uit Vlaanderen en het bevorderen van de Vlaams-Nederlandse samenwerking.

Coronaproof
Veel oplossingen die worden gevonden, om in de anderhalvemetermaatschappij nog van cultuur te genieten, zijn qua beleving een achteruitgang vergeleken met de situatie vóór corona. Met het Peepshow Palace is een publiekssetting en podium ontwikkeld die een unieke ervaring biedt en waarin intimiteit en samenzijn coronaproof mogelijk is.

Programmering
De programmering bestaat uit theater, dans en muziek en is curated by Theatergroep De Warme Winkel en Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond. In juli en augustus worden 6 dagen per week, drie voorstellingen per dag gepresenteerd aan een publiek van max 94 mensen per voorstelling. Theatergroep De Warme Winkel verzorgt de opening op dinsdag 7 juli.

De programmering wordt mede mogelijk gemaakt door BOG., Motel Mozaïque, Stichting Doek, Julidans, theaterfestival de Parade, SEXYLAND, Trix, Grasnapolsky, Grachtenfestival en Cinetol.